top of page

Jouw vereniging en de AVG

Bijgewerkt op: 3 sep. 2019

Er is al veel over geschreven, de Algemene Verordering Persoonsgegevens (AVG en internationaal bekend als de GDPR), de Europese wetgeving rondom privacy die vanaf mei 2018 van kracht is. Het is een goede zaak dat de privacy van mensen wordt gewaarborgd maar in de praktijk vaak een hels karwei om te voldoen aan de eisen van deze wet. Er zijn tal van organisatorische maatregelen die je moet nemen om eraan te voldoen.

Een AVG proof ledenadministratie software pakket is een must
Mensen zijn zich steeds bewuster van hun privacy en spreken bedrijven daar terecht op aan

Los van de wetgeving is privacy vanuit onze visie een mindset. Vind je de privacy van jouw leden belangrijk? Vind je dat je voorzichtig moet omgaan hiermee en vind je dat je er zoveel mogelijk aan moet doen om dit te waarborgen? Daar gaat het om.


Natuurlijk moet je voldoen aan de wetgeving maar bij Korenter gaan we liever verder. We programmeren vanuit het principe "Privacy by design", we vinden dit bij de basis horen van software waarin persoonlijke gegevens verwerkt worden. Wij snappen dat je als vereniging het beste voor hebt met je leden maar dat je niet aan alles kunt denken. Wij denken daarom met je mee, en zijn je soms al vooruit als het aankomt op de privacy van de relatiegegevens die wij mogen verwerken voor onze klanten. Wat betekent dat concreet? Een paar voorbeelden:


+ Alle rechten van betrokken kun je eenvoudig zonder poespas uitvoeren. Vraag er bijvoorbeeld iemand om al zijn of haar gegevens in een gangbare digitaal format (dataportabiliteit) dan is er bij iedere relatie een knop daarvoor.

+ Inloggen met twee staps verificatie via Google authenticator (en nee je hebt geen Google account nodig ervoor en er komen geen gegevens bij Google).

+ Ben je bang dat de persoonsgegevens butien Europa terechtkomen? Wij garanderen dat je gegevens op Nederlandse servers staan. We geven je zelfs de adresgegevens van de locaties waar ze zijn opgeslagen.


+ Is iemand echt verwijderd als je de relatie hebt verwijderd uit de software? Ja, weg is weg!


+ We sturen je een bewaartermijn reminder om leden die je op inactief hebt gezet op tijd te verwijderen. Zo bewaar je je gegevens niet per abuis te lang.
ความคิดเห็น


bottom of page